Tipusmodel d'automòbil de curses Modifica el valor a Wikidata
ConfiguracióV8 a 90 °, limitat a 18000 RPM
← Renault R29
Renault R31 →

El Renault R30 és el monoplaça que va utilitzar l'escuderia Renault durant la temporada 2004. Va ser pilotat per Robert Kubica i Vitali Petrov.

Presentació

El R30 va ser presentat el 31 de gener de 2010 al Circuit de Xest, a València, on també es va anunciar el fitxatge de Vitali Petrov per l'escuderia.

Temporada 2010 de F1

En el seu debut en la temporada 2010, en Bahrain, el Renault R30 va tenir una sessió de classificació acceptable, amb Robert Kubica 9è i Vitali Petrov 17 º. No obstant això, en carrera les coses es van torçar i només Kubica va poder arribar a la línia de meta en 11a posició. En Melbourne, Renault va sorprendre a tots amb un podi de la mà de Kubica (2n), mentre Petrov tornava a abandonar. A Malàisia, Robert Kubica va tornar a puntuar en acabar en 4a posició, demostrant la competitivitat del R30, mentre que Vitali Petrov no va aconseguir acabar. A Shanghai, en un Gran Premi que va començar en sec i va acabar amb pluja, Kubica va aconseguir un bon 5è lloc, mentre que Petrov acabaria la seva primera cursa en 7 º lloc. A Montmeló, Renault va semblar fer un pas enrere, en acabar Robert en 8 º lloc i Vitali 11è. Però a Mònaco, el cotxe va ser molt competitiu, ja que va aconseguir un podi de la mà de Kubica, que va acabar 3r sortint 2n a la graella. Petrov no va poder arribar a la línia de meta, però va explicar com classificat en completar el 90% de les voltes. A Turquia, Renault no va poder ser tan competitiu, però tot i així Kubica va acabar en 6a posició i Petrov en 15a i marcant la volta ràpida, tot i punxar una roda a les últimes voltes, després de tocar amb Fernando Alonso. A Canadà, el R30 no va ser del tot malament, aconseguint Kubica la volta ràpida en cursa i quedar setè, mentre que Vitali va quedar en una mala 17a posició, a més de ser sancionat dues vegades, per saltar-se la sortida i tot seguit xocar amb Pedro de la Rosa. En el Gran Premi d'Europa, els 2 Renault van aconseguir entrar a la Q3, sortint Kubica en 7a posició i Petrov en 10a posició. Després d'una carrera molt moguda, Kubica va acabar en 5a posició i Petrov en 14a posició, amb sanció de 5 segons per millorar la seva volta sota condició de Safety Car En el Gran Premi de la Gran Bretanya, Kubica va classificar en una meritòria 6a posició, i Petrov en una mala 16a posició. Kubica va haver d'abandonar la cursa per un problema en el diferencial i Petrov va acabar en 13a posició. En el Gran Premi d'Alemanya, Robert Kubica va classificar en 7a posició i Petrov en 13a posició. A la cursa, els dos Renault van aconseguir acabar en punts, sent Robert 7è i Petrov 10è. En el Gran Premi d'Hongria, els dos Renault van arribar de nou a la Q3, sortint Petrov 7è i Kubica just darrere, en 8a posició. A la cursa, Kubica va haver d'abandonar amb un problema de suspensió després d'un xoc a boxes amb Sutil, i Petrov va quedar 5è, sent el seu millor resultat. En el Gran Premi de Bèlgica, Renault va portar el seu F-duct per primera vegada, donant-li a Kubica un gran resultat, sortint en 3a posició i quedant en el mateix resultat en carrera, mentre que Petrov va sortir 23è en tenir un accident a la classificació, i va acabar 9è, sent una de les millors curses de Renault de la temporada. En el Gran Premi d'Itàlia, Kubica va classificar en 9a posició, i Petrov en 20a posició després sanció. A la cursa Kubica va ser 8è i Petrov 13 º. A Singapur, Kubica va qualificar en 8a posició i Petrov a la 13a. Després en cursa, amb una exhibició d'avançaments de Kubica, va acabar en 7a posició i Petrov a l'11a. En el Gran Premi del Japó, Kubica va aconseguir la 4a posició i Petrov la 13a. Després en carrera, va ser un desastre per a Renault, ja que Petrov va abandonar per accident a la sortida i Kubica va perdre una roda en la 2a volta. En el Gran Premi de Corea, Kubica va qualificar en 8a posició i Petrov en 15a posició. En carrera, Kubica va acabar en 5a posició i Petrov va abandonar per accident. En el Gran Premi del Brasil, Kubica va qualificar en 7a posició i Petrov en 10a posició, tornant a entrar tots dos en Q3 a una qualificació plujosa. A la cursa, ja en sec, Kubica va acabar en 9a posició i Petrov en 16a. En l'última carrera de l'any, a Abu Dhabi, Kubica va qualificar en 11a posició i Petrov en 10a posició. En carrera, Kubica va ser 5è i Petrov 6è, aquest últim bloquejant a Alonso durant tota la cursa. Després d'això, Kubica va acabar la temporada en 8a posició amb 136 punts i 3 podis (1 segon i 2 tercers) i Petrov va acabar la temporada en 9a posició amb 27 punts (millor resultat, un 5è) L'escuderia francesa va acabar la temporada en 5a posició amb 163 punts.

Vladímir Putin

L'exprimer ministre de la Federació Russa Vladímir Putin va conduir el R30 en un circuit situat als voltants de la ciutat russa de Sant Petersburg cap a novembre de 2010.

Resultats

Any Neumàtics Motor Pilots 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Punts Posició final
2010 B Renault RS27-2010 V8 BAH AUS MYS CHN ESP MON TUR CAN EUR GBR GER HUN BEL ITA SIN JPN RCO BRA ABU 163
Robert Kubica 11 2 4 5 8 3 6 7 5 Ret 7 Ret 3 8 7 Ret 5 9 5
Vitali Petrov Ret Ret Ret 7 11 13 15 17 14 13 10 4 9 13 11 Ret Ret 16 6
  • ≠ El pilot no va acabar el Gran Premi, però es va classificar en completar el 90% de la distància total.